HTML

Pólónyomás

Egyedi póló, azoknak, akik mernek különbözni.

2009.10.26. 00:10 polonyomtatas

Pólónyomás

Címkék: póló póló nyomtatás pólónyomás szublimációs nyomás

Üdvözlök minden kedves látogatót a frissen indult blogomban!

 

Akkor röveden összefogalalom miről is lesz szó:

Nekem pár évvel ezelőt titkos vágyam volt a saját tervezésű képeimet magamon viselni. Jó igazából akkor még nem designoltam semmit, de interneten sok erre érdemes képet össze tudtam volna válogatni.

Mindemelett, akkor még zenekaros és egyéb pólókban is csak a headbanger-t ismertem, ami akkor szépen szólva eléggé rossz minőségű pólókat készített. (Ma már ez teljesen megváltozott és merem bárkinek ajánlani, akit érdekelnek az ilyen holmik.) Arról nem is beszélve, hogy a választék sem ekkora.

Ezek miatt kutattam vidéken bármiféle bolt után, ami majd nekem elkészíti álmaim egyedi pólóját. Sajnos a felhozatal a felhozatal elborzasztott, az akkori kizárolagos technika miatt. Egyetlen példányt nem érte meg anyagilag elkészítettni. Ezért nem sokat tehettem, vártam. 

Mára Magyarországra is bejött az a póló nyomtatás technika, amellyel nagyszerű minőségben, alacsony áron lehet akár egy darab cikket készíteni. Ez a szublimációs nyomás. Na de erről majd késöbb.

Mivel grafikához elég jól értek már több saját tervezésű ruhadarabot is magaménak tudhatok. Ezek nem azok a kínai minőségű kétszer kimosom már csak portörlésre jó darabok. Néhánynak jobb az anyaga mint a márkás társaiknak. (Csak ilyen nincs még egy embernek.)

Az interneten több pólónyomó webáruház müködik, érdemes körülnézni. Később leírom tapasztalataimat róluk. Bevezetőnek szerintem enyi épp elég is. A következő postokban várhatók:

  • Pólónyomási technikák részletezése
  • Random vicces pólók, kedvcsinálónak

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polonyomtatas.blog.hu/api/trackback/id/tr511475063

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Direkt Textil Nyomtatás – Bővebben a Technológiánkról 2011.11.03. 02:45:28

Már régóta érik bennem ez a poszt, adós voltam a technológiánk bővebb bemutatásával. Mint már korábbi írásunkban illetve a honlapunkon láthattátok, direkt textil nyomtatást alkalmazunk a pólók és egyéb ruházati termékek elkészítéséhez. Röviden, ahogy a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szitaferi 2009.11.16. 11:02:58

Kedves Barátom!
Úgy látom tájékozódtál pólónyomtatás terén, de nem eléggé, ami nem csoda hiszen ez egy szakma. Én több mint harminc éve foglalkozom vele ezért most megosztom veled, ha elfogadod. Tévhit, hogy a szitanyomás levakarható, vagy nem időt álló, esetleg rossz a minősége.(Nem túl márkás szitanyomó festékkel is lehet kitűnő nyomatot készíteni és márkással is lehet pocsékot. Hoppá!) Ez csak szakértelem kérdése.
Semmilyen nyomtatási technológiával készült nyomatot nem ajánlatos vasalgatni mivel a modern festékek többsége müanyag alapú ami köztudottan olvadékony.
A szublimációs technika abban szuper, hogy fotót is lehet vele nyomtatni olyan minőségben mint egy fénykép, de van két óriási hátránya: 1. Csak fehér alapra működik. 2. Csak müszálas anyagra nyomtatható.
A legnagyobb problémát én a te esetedben abban látom, hogy a terveidet egy szakemberrel kellene hogy megbeszéld aki elmondja, hogy azokat hogyan lehet megvalósítani. Hiszen a legtöbb sokszorosító eljárás lényege, hogy az adott elképzelést hogyan lehet az adott alapanyagra kivitelezni.
Én pont ezzel foglalkozom. Elnézve a terveidet azt mondom: ezek egy-két szinnel történő kinyomására a szitanyomás mégiscsak a legalkalmasabb. (Látogass el az oldalamra www.polofeliratozas.hu) Egy szita nálam csak 2000 Ft. + nyomás + jó minőségü póló = 4500 Ft és kész az 1 színnel szitázott póló. Ez nem hiszem hogy egyedi létére drága, hiszen a legtöbb márkás póló ára ennek a többszöröse. Persze több szinnél több szitát kel fizetni, de hát ez már a te bizniszed lehet, csinálj üzletet belőle: pár darab még mindig egyedi és ha több felé oszlik az ár akkor egy darab olcsóbb lesz. (A piac meg így működik!)
Ha kérdésed van és tényleg komolyan gondolod a pólóminta tervezés irjál bátran, segítek megvalósítani. Baráti üdvözlettel: Szántó Ferenc
süti beállítások módosítása