HTML

Pólónyomás

Egyedi póló, azoknak, akik mernek különbözni.

2009.11.04. 19:25 polonyomtatas

Szitanyomás pólóra

Címkék: póló szitanyomás póló nyomtatás pólónyomás póló nyomtatási technikák

Póló nyomtatási technikák I

Szitanyomás

 

A sorozat első témája sokatoknak ismerős lehet, hiszen régi technika, már évszázadokkal ezelött létezett a távol-keleten.

A szitanyomásnál (más nevén filmnyomás) valamilyen textilanyaggal  történik a nyomtatás. Manapság a célra tökéletes monofilt  használnak. Ez az anyag egy szintetikus, rentkívűl vékony szálú cérna, az újrafelhasználhatóságot segíti elő, hogy nagyon erős és kopásálló.

Ezt a szövetet egy keretre rögzítik, ami csak ott engendi át a festéket, ahol szükséges. Nyomtatásnál egy gumiszallaggal vagy festéklehúzó késsel préselik át a festéket a pólóra.

Szitanyomógéppel egy adott mintából a sorozatgyártás gazdaságos. Egy-egy példányt viszont nem éri meg készíteni 20 példány alatt az ár meglehetősen magas.

A minősége nem ér más (pl. szublimációs nyomtatás) közelébe. A nyomtatás tapintható a pólón, a színek és a kép nem elég éles. Mindezek mellett az élettartami is jóval rövidebb, a nyomás "levakarható" és nem lehet a mintát vasalni.

Összegzésképpen szerintem a szitanyomás más termékek nagy számú  készítésre ideális választás lehetne, de póló nyomtatásra, pláne egyedi póló készítésre nem a megfelelő eljárás.

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://polonyomtatas.blog.hu/api/trackback/id/tr821500762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Póló nyomtatás típusai – hogy képben legyél I. rész 2012.07.05. 17:29:58

Többször keresnek meg minket olyan kérésekkel hogy “4 szín colorban szeretnénk logózni” vagy “matricázni a pólókat”. Ezek mind különböző pólónyomtatási technológiákhoz tartozó fogalmak. Már egy korábbi bejegyzésben részleteztem ...

Trackback: Direkt Textil Nyomtatás – Bővebben a Technológiánkról 2011.11.03. 02:45:28

Már régóta érik bennem ez a poszt, adós voltam a technológiánk bővebb bemutatásával. Mint már korábbi írásunkban illetve a honlapunkon láthattátok, direkt textil nyomtatást alkalmazunk a pólók és egyéb ruházati termékek elkészítéséhez. Röviden, ahogy a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gogergo 2009.11.10. 21:43:33

Hi megint!
mmm....Én szeretnék színes grafikát nyomni pólóra és ez a szublimációs transzfer jónak tűnik de kérdeztem grafikai stúdióban és azzal jöttek, hogy egyszínű szitanyomást vállalnak de nekik a szublimációs téma nem működik.Kb 30 pólót rontottak el pedig drága festékkel és nyomtatóval dolgoztak.Egyszerűen nem tudják megcsinálni. :O
Ez egy északon lévő kisváros tehát sok lehetőségem nincs.Tanácsolták, hogy próbálkozzak egy hipermarketben.Igen ott működik és még bögrét is készítenek nekem ha nagyon akarom de az annyira fakó és gagyi és kábé a 15. mosásnál 30 fokban vége a dalnak.Olyan minőség után vágyakozom ami vaskos műanyagos hatást tükröz mint a tipikus menő márkáknál amit 10 évig mosok és még semmi repedezés.Tudom ez valami ipari top secret lehet de azért nem adom fel.
heló....

blasterNOX 2010.01.26. 06:16:51

Osztom szitaferi hozzászólását, amit máshova kommentelt.

Szitanyomás és szitanyomás között is rengeteg különbség lehet. A felszerelések, a nyomási technika és a felhasznált vegyszerek, festékek mind a minőséget befolyásoló tényezők.

Lehet kotyvasztott festékkel házi hőrögzítéssel borzalmas minőséget kapni (valóban nagyon olcsón).

De lehet ipari körülmények közt, normális festékekkel csúcsminőséget is kapni ezzel az eljárással.

Én szitanyomással foglalkozom ( www.polonyomas-obuda.hu ), de rajtam kívül bármelyik szitás megmondhatja, hogy egy pólót lehet lekaparósra is és atombiztosra is nyomni. :)

Ez attól függ, hogy a szitás mennyire igényes, lelkiismeretes, sajnálja-e a pénzt a kicsit drágább anyagokra / eszközökre vagy sem.
süti beállítások módosítása