HTML

Pólónyomás

Egyedi póló, azoknak, akik mernek különbözni.

2011.03.20. 16:53 polonyomtatas

Gyere tegnapszerkesztés előrébb

Címkék: tegnapszerkesztés

Sziasztok!

Rég nem írtam ide, sajnos most semmi köze nem lesz a pólónyomáshoz a cikknek. Van egy egyetemi feladat és szeretném minél jobban csinálni. Ez egy verseny nem is akármilyen, talán ha itt is hangoztatom jobb lesz mint még soha! A tegnapszerkesztés rejtelmei lesz a mai téma, vágjunk is bele. Leszögezném, hogy ennek az oldalnak nem sok értelme van, talán ennek a bejegyzés tartalmával vetekszik. Gondoltátok, hogyan lehet tegnapot szerkeszteni? Én magam részéről nem tudom a holnapszerkesztésben jól állok, de hát azzal most nem sokkra megyek.

Ismerek egy figurát aki igazán a mestere ennek, de róla később. Az egész februártól tart és azóta próbálkozok vele,de még nem jött össze talán majd holnap, ami úgy ma lesz vagyis hát értem. Egyszer remélem olyan jó leszek mint az előbb említett fickó, becsületes nevén tegnapszerkesztés kapitány. Ő a példaképem, folyton utazik és jobbá teszi a tegnapokat, így egyszerre a jelent is és persze a jövőt, nem semmi! Ha kíváncsiak vagytok utazásaira és tetteire mindenképp nézzétek meg az oldalt, izgalmas és lényegre törő!

Szólj hozzá!

2009.12.16. 19:40 polonyomtatas

Sör pólók

Címkék: póló random póló

My BlogCatalog BlogRank

Sziasztok!

Újra jelentkezik a random póló rovat! Most is 9 pólómintát gyűjtöttem. Jelszó: a Sör!

 

 

1 komment

2009.11.04. 19:25 polonyomtatas

Szitanyomás pólóra

Címkék: póló szitanyomás póló nyomtatás pólónyomás póló nyomtatási technikák

Póló nyomtatási technikák I

Szitanyomás

 

A sorozat első témája sokatoknak ismerős lehet, hiszen régi technika, már évszázadokkal ezelött létezett a távol-keleten.

A szitanyomásnál (más nevén filmnyomás) valamilyen textilanyaggal  történik a nyomtatás. Manapság a célra tökéletes monofilt  használnak. Ez az anyag egy szintetikus, rentkívűl vékony szálú cérna, az újrafelhasználhatóságot segíti elő, hogy nagyon erős és kopásálló.

Ezt a szövetet egy keretre rögzítik, ami csak ott engendi át a festéket, ahol szükséges. Nyomtatásnál egy gumiszallaggal vagy festéklehúzó késsel préselik át a festéket a pólóra.

Szitanyomógéppel egy adott mintából a sorozatgyártás gazdaságos. Egy-egy példányt viszont nem éri meg készíteni 20 példány alatt az ár meglehetősen magas.

A minősége nem ér más (pl. szublimációs nyomtatás) közelébe. A nyomtatás tapintható a pólón, a színek és a kép nem elég éles. Mindezek mellett az élettartami is jóval rövidebb, a nyomás "levakarható" és nem lehet a mintát vasalni.

Összegzésképpen szerintem a szitanyomás más termékek nagy számú  készítésre ideális választás lehetne, de póló nyomtatásra, pláne egyedi póló készítésre nem a megfelelő eljárás.

2 komment · 2 trackback

2009.11.01. 20:33 polonyomtatas

Evolúció pólók

Címkék: póló random póló

Sziasztok!

Ma indítom útjára a random póló rovatot! Indulásképp az evolúció témakörben gyűjtöttem 9 pólót.

 

 

1 komment

2009.10.26. 00:10 polonyomtatas

Pólónyomás

Címkék: póló póló nyomtatás pólónyomás szublimációs nyomás

Üdvözlök minden kedves látogatót a frissen indult blogomban!

 

Akkor röveden összefogalalom miről is lesz szó:

Nekem pár évvel ezelőt titkos vágyam volt a saját tervezésű képeimet magamon viselni. Jó igazából akkor még nem designoltam semmit, de interneten sok erre érdemes képet össze tudtam volna válogatni.

Mindemelett, akkor még zenekaros és egyéb pólókban is csak a headbanger-t ismertem, ami akkor szépen szólva eléggé rossz minőségű pólókat készített. (Ma már ez teljesen megváltozott és merem bárkinek ajánlani, akit érdekelnek az ilyen holmik.) Arról nem is beszélve, hogy a választék sem ekkora.

Ezek miatt kutattam vidéken bármiféle bolt után, ami majd nekem elkészíti álmaim egyedi pólóját. Sajnos a felhozatal a felhozatal elborzasztott, az akkori kizárolagos technika miatt. Egyetlen példányt nem érte meg anyagilag elkészítettni. Ezért nem sokat tehettem, vártam. 

Mára Magyarországra is bejött az a póló nyomtatás technika, amellyel nagyszerű minőségben, alacsony áron lehet akár egy darab cikket készíteni. Ez a szublimációs nyomás. Na de erről majd késöbb.

Mivel grafikához elég jól értek már több saját tervezésű ruhadarabot is magaménak tudhatok. Ezek nem azok a kínai minőségű kétszer kimosom már csak portörlésre jó darabok. Néhánynak jobb az anyaga mint a márkás társaiknak. (Csak ilyen nincs még egy embernek.)

Az interneten több pólónyomó webáruház müködik, érdemes körülnézni. Később leírom tapasztalataimat róluk. Bevezetőnek szerintem enyi épp elég is. A következő postokban várhatók:

  • Pólónyomási technikák részletezése
  • Random vicces pólók, kedvcsinálónak

 

1 komment · 1 trackback